Liveakt: Skott

Liveakt: Skott

Skott uppträder på Dalecarlia Music Awards 2019! ❤️

Köp biljetter till årets gala här!
book.swepearl.com/event/53073307?book

Kanske har ni redan hört den. Den smått osannolika sagan om hur Skott [SE] från Vikarbyn i Rättvik efter ett par singlar fann sig hyllad av storheter som Lorde och Katy Perry och vars låt Porcelain helt plötsligt var huvudtema till jättespelet FIFA 17.

Resan från att spela fiol och Zelda i Dalarna till de stora scenerna var givetvis inte omedelbar, men ett sådant hastigt genombrott är svårt att föreställa sig hända i någon annan tid än just vår. Hajp är ju dock en förrädisk bundsförvant – alltför tidiga förväntningar och krav kan kväva ett lovande artistskap i sin linda.

Inget tyder dock på att Skott, eller Pauline Skött som hon egentligen heter, riskerar att falla före sin tid. Om den tryggheten är sprungen ur hennes uppväxt i en av den svenska folkmusikens högborgar, där att spela musik var ett sätt att umgås, är svårt att svara på. Men klart är Skott trots uppskruvade förväntningar fortsatt att leverera spännande och starka poplåtar.

Musiken är atmosfärisk, känslostark och spänner mellan det varmt organiska och de futuristiska. Allt sjunget med en omisskännlig svärta och osviklig närvaro.
Efter ett flertal fantastiska singlar var det våren 2018 äntligen dags för Skotts debut EP Stay Of My Mind. På titelspåret rider Skotts fantastiska röst på en bekant sampling från Peter, Bjorn & Johns indieanthem Young Folks och i kontrast till musikens livsbejakande känsla så kretsar texten kring sorgen över en nära väns bortgång.

Lyssna på Spotify
https://open.spotify.com/artist/6J3RPKUwZlKMzh3vWa9wPc?si=sI6C9wFBTqmf5VG9A9D-0w