Årets liveakter [6/6]

🌟 Anna Ihlis & Are Lauritzen 🌟

Anna Ihlis & Are Lauritzen är två singer/songwriters som också delar vardagen. 26:e februari släpper dom den fristående singeln ”Breathe Me”. Skriven och inspelad i byar där tiden tycks stå still.
På DMA framförs den tillsammans med Hanna Enlöf på gitarr och en stråkkvartett ur Dalasinfoniettan i arrangemang av Are.

Stråkarrangemangen som Are skriver bottnar i hans långa karriär som orkestermusiker, men i mars 2020 kom hans första album ”The Golden Boy”. Där fick fagotten lämna plats för låtskrivandet med piano och sång i fokus.
Ungefär samtidigt släppte Anna sitt femte album ”RÖD”, uppföljaren till det kritikerrosade albumet med hennes tonsättningar av poeten Karlfeldt.

– “Under året som gått har mycket av tiden gått ut på att säga till varandra, till andra, till barnen; ’Allt kommer bli bra.’ Det här är vår musikaliska variant av den meningen. ”Breathe Me” handlar om tillit, om att ibland vara svag, ibland vara den starka. Den är växelverkan i ett stycke organisk pop med en förhoppning om att människor snart får sänka garden och luta sig emot varandra.”

Lyssna på Anna Ihlis & Are Lauritzen redan nu ▶ Lyssna här: https://spoti.fi/3tVGOGH