Årets prisutdelare!

Årets prisutdelare!

Idag kan vi stolt presentera årets prisutdelare!

Prisutdelare

Joppe Pihlgren är chef för Livemusik Sverige som samlar den svenska livemusikbranschen. Livemusik Sverige vill förbättra världen med livemusik och förbättra världen för livemusik.  Joppe spelar i popbandet Docenterna som gett ut 12 album och genomfört fler än 1800 spelningar. Förutom arbetet med musik har han också jobbat med kreativa näringar, i traditionellt näringsliv och producerat och programlett olika TV-program.

Charlotte Wiking är VD för Swedish Music Hall of Fame som har till uppgift att tillgängliggöra, visualisera och öka kunskapen om den Svenska Musikskatten.

Masse ”Caligula” Broberg var med från början och byggde upp den extrema metalscenen i Sverige, med bakgrund som sångare i legendariska Hypocrisy och Dark Funeral.

Karin Holdar är sedan 2015 Dalarnas länsmusikchef som själv varit såväl aktiv sångerska främst inom nykomponerad konstmusik och kammarmusik för att sedan ta klivet att bli musikchef vid Musikk i Nordland i Nord-Norge. Efter detta 7 år långa engagemang i Norge flyttade hon tillbaka till Sverige för att bli rektor för Roslagens kulturskola. Hon arbetade också aktivt med Skapande skola innan hon tog över rodret för Dalarnas länsmusik.

Helena Hansson och Daniel Olsson är båda evenemangslotsar i Falu respektive Borlänge kommun.

Johanni Sandén är Dalarnas Tidningars nöjesredaktör.

Veronika Karlsson är Norrbottningen som jobbat med radio och tv i Dalarna dom senaste 20 år, som t ex Trafikmagasinet, Klartext och nu senast Morgon i P4 Dalarna.

Anders K Gustafsson är Dalecarlia Music Awards jurys ordförande och tidigare nöjesredaktör på Dalarnas Tidningar.

Linnea Agné, utbildningsledare för den välrenommerade spelutbildningen PlaygroundSquad som varit med och satt Dalarna på den Svenska spelkartan.

Gum Viktor Ohlsson, frilansande ljudproducent och ljudtekniker, har varit med sen första gången Dalecarlia Music Awards infördes och då vinnare av Årets interaktiva musik- och ljudproduktion 2014 för ljudet och musiken i spelet Fabula Mortis. För närvarande aktuell med det  storsäljande spelet Scrap Mechanic som släpptes på early access tidigare i år samt teaterföreställningen Dalateatern Spelar en Teater.

No Comments

Post a Comment