Nominera!

Dalecarlia Music Awards har instiftats för att manifestera styrkan och bredden i Dalarnas musikliv.

Juryns uppgift är att utifrån sin bedömning av musikalisk kvalitet premiera och lyfta fram det bästa inom det regionala musiklivet med de artister, musiker och verksamma inom musiklivet som bor och verkar i Dalarna eller har en stark förankring till sina hemorter och tillför värden som ambassadörer för Dalarnas musikliv.

Fokus ligger framförallt på musikaliska höjdpunkter under det gångna året, men i juryarbetet skall även beaktas positiva och betydelsefulla insatser för Dalarnas rika musikliv ur ett längre tidsperspektiv.

HÄR kan du nominera dina favoriter under Dalarnas musikår 2017. Klicka på ”Start Survey” för att komma igång.
Nomineringsförfarandet är öppet 1 dec – 8 jan och görs i samarbete med Dalarnas Tidningar.

 

Årets band
Priset delas ut till ett band med två personer eller flera som bor och verkar i Dalarna eller är bosatta utanför länet men har en stark förankring till sina hemorter och tillför värden som ambassadörer för Dalarnas musikliv.

 

Årets arrangör
Kan vara en person, organisation, förening, bolag etc. Arrangören skall vara verksam i Dalarna.

 

Årets album
Priset delas ut till en artist eller en grupp som bor och verkar i Dalarna eller är bosatta utanför länet men har en stark förankring till sina hemorter och tillför värden som ambassadörer för Dalarnas musikliv. Albumet ska vara utgivet inom tidsramen 2017-01-01 till 2017-12-31. Även samlad årsproduktion definieras som album vid minst 6 låtar eller 32 minuters speltid.

 

Årets artist
Priset delas ut till en soloartist som bor och verkar i Dalarna eller är bosatta utanför länet men har en stark förankring till sina hemorter och tillför värden som ambassadörer för Dalarnas musikliv.

 

Årets producent
Priset delas ut till en producent som bor och verkar i Dalarna eller är bosatt utanför länet men har en stark förankring till sina hemorter och tillför värden som ambassadörer för Dalarnas musikliv. Nomineringen gäller verk som är utgivet inom tidsramen 2017-01-01 till 2017-12-31. Definitionen av producent innefattar även ljudtekniker, mixare och mastertekniker.

 

Årets låt
Låten skall vara utgiven inom tidsramen 2017-01-01 till 2017-12-31. Minst en av låtskrivarna skall bo och verka i Dalarna eller vara bosatta utanför länet men ha en stark förankring till sina hemorter och tillföra värden som ambassadörer för Dalarnas musikliv. Särskild beaktning skall tas om även artisten/gruppen som framför låten också har anknytning till Dalarna.

 

Årets folkmusikpris
Priset ska gå till en artist, organisation, person, konstellation eller ett arrangemang som haft stor betydelse för folkmusiken i Dalarna.

 

Årets musikvideo
Musikvideon ska vara utgiven inom tidsramen 2017-01-01 till 2017-12-31. Minst en av filmmakarna skall bo och verka i Dalarna eller vara bosatta utanför länet men ha en stark förankring till sina hemorter och tillföra värden som ambassadörer för Dalarnas musikliv. Särskild beaktning skall tas om även artisten/gruppen som vars låt framförs i videon också har anknytning till Dalarna.

 

Årets interaktiva musik- och ljudproduktion
Den interaktiva musik- och/eller ljudproduktionen ska vara utgiven inom tidsramen 2017-01-01 till 2017-12-31. Personer/föreningar/företag ska vara bördiga från Dalarna, alternativt inflyttade och med en verksamhet som utgår från länet.

 

Årets klassiska
Priset kan gå till verksamma personer/föreningar/företag etc. som arbetar inom klassisk musik/konstmusik (t.ex. dirigent, arrangör, solist etc.). Personer/föreningar/företag ska vara bördiga från Dalarna, alternativt inflyttade och med en verksamhet som utgår från länet.

 

Årets liveupplevelse
Hanteras av Dalarnas Tidningar